CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

BEst G tadIKA..TG mAlim









shuke3..2 hari lepas (sabtu,29/12/2010) aku ngan ahli group aku dah pegi tadika kat kuarters polis tg malim..wahh!!!dak2 ney memang sporting..best sgt2..mule2 sampai dowang dah serbu mintak bagi cerita..pastu trus duduk nak dengar cite..b4 kitorang start cite aku n de gang bagi la kat dowang burung gagak cam pic kat bawah ney..mase bagi tu sume berebut..pastu wat bunyi burung gagak.."akk..akk..akk.."mase tu aku nak start cite..wulla..



downg taknak stop wat bunyi gagak tu..aku da gelabah dah..fail la kau cm ni..da la cikgu ye ade..tapi xpew..aku tahan ag..aku pown ajak la dak2 ney nyanyi...huhu..nasib bek dowang ikut aku..huhu..lagu pew???


3 ekor burung gagak,

terbang2 cari air,

jumpa air dalam botol
masuk batu dan minum..
best ngat yang tak terkate..nk tulis panjang nagt..cukup la sampai cney..
thank 4 membe group eku..
ain,syu,ya,bella,miza..
pic ney di snap b4 kitorang balik..cikgu ye mmg sporting..

pilihaNRAYEkamPUS!!!

wulla..asgment dr mahani ta ciap ag..xpew3 pulun buat sampai jemu..huhu..chaiyok miza..
hermm..malam ni malam last calon2 mpp berkempen memang kecoh gile la..da macam pas lawan umno jew aku rase..dowang mmg ade semangat assabiyah yang cukup kuat..2 hari lepas aku pu3 n keon lepak kat bawah pas g disscussion blik ika..lepak sambil mendengar manifesto yang downg wat..janji yang cukup manis..hehe..tapi tah dapat tah tidak bende yang dowang jaji tu..tapi x pew..calon2 sume gud luck ye tok sok..yang pasti aku tak keluar unuk mengundi so jgn risau..hahah..aku akan berlaku adil..wakaka..

just WAnnA sAY....




sayang kamu..


sayang kamu..


sayang kamu..


sayang kamu..


saye memang sayang kamu..


skian mekacih..


bORink CAm nGEK~~~

ney kawan saye..ika..huhu..nothing to say sal ika..juz nk letak muke ye kat cney coz aku x ley tdo malam ney..keep thinking bout dr.mahani's asgment..shit!!damn it!!y so many thing need to do??dont like it..
oh my dear..ma bf...
i luv u boys..huhu..
bwekk!!sejak ble aku kmbali jiwang??
wakakaka..not good..
polish ur mind..come here 4 study not couple..yeahh..
chaiyok miza..

pOjeK BEbudaK UpsI 10

ney la aktiviti kami minggu lepas..
g survey tadika nak wat presentation tok cerita dan sastera..pnat tak terkate..
tapi mmg best gle..huhu..
i love kids so much..muahhaha



mase ney aku aja dak2 ney nyanyi lagu there was..glo..aku x taw npew tetibe aku aja dak ney nyanyi..xcited ngat kowt..wakaka..malu pown ade..nsib bek ckgu ye sporting..kami ciap tlg serve mkn ag..best bangat..huhu..aku suke ayiep..comeyy..hahah




da macam pelarian indon..dok melepak kat depan bank..ish..pnas cam babun..da la kai bju kurung..






beshh33..dalam2 xde dwet tu gagah jugak mkn kfc..teman keon ngn mizah yg kebuluran nak makan kfc..hehehe







tbe2 aku rase dlm pic ney aku nmpk ayu..heheh..jangan marah ea keon n ika..
luv u ol..hahaha..

MAAAFKAN AKU...

aiii..hari ney aku terasa ngat ngan kawan aku sendiri..
aku wat salah kew ngan dye??
aku jahat kew ngan dye??
aku da wat pew ngan dye smpai ssh sgt dye nk jge hati aku??
aku cube jage hati dye setakat yang aku mampu..
mungkin pada dye gurauan tu sekadar gurauan..
tapi pada aku bende tu seolah2 mempelekehkan aku..
aku rase diri aku ney bodoh sgt kat depan mate dye..
sbbkn dye...
malam ney aku tak berenti nangis sejak aku blik dari umah ika td..
sampai sekarang aku tulis ney..
my tears still flow out..
bdn aku ase pns sgt..juz like wanna got fever..

korang..mungkin aku x dapat nk jdik leader yang terbaik macam korang nak..
tapi aku cube..
kalau boleh aku xnk bg kowg ssh skit pown..
bile aku dgr kowg mngeluh..aku ssh ati..
aku push kowg sgt???
aku sshkan kowg???
aku taknak owg benci aku sbb tu..
dgn yang lain aku tak terasa skit pown..
tapi dgn dye..
ney 1st tyme aku ngis 4 her..
selama ney aku tahan..
but not 4 2nite..
maafkan aku kalau aku tak mampu jadik leader yang terbaik..
im not as perfect as u want..
plez tegur aku kalau aku salah..
jangan perli aku dalam gurauan macam tu..
aku boleh bergurau..
tapi bukan gurauan macam tu..
pape pown ko wat kat aku..
aku tetap sayang ko...

MIS U...



AbAH mAmA..Miss U..
AbAH mAmA..MIss U..
ABah mAmA..miIS U..


best3..tadi abah kol..windu terkate ase cam nk ngis jew ankat fon..ohhhh how much i mis u...x penah aku rase homesick sampai mcm ney...tapi sem ney aku betui2 touching...

HaRi YANg mEmaLUkan

cam ngek jew ase aku wat presentation hari ney..aduyai..malu gle..
sume kate hari ney aku tak ade self confident..OMG!!!pew da jadik kat aku ney?? tapi siyus cakap aku tak prepare pown sbnrnye..aku men hentam jew last2 aku gune skrip sendiri..owg len yang kne cakap pown aku bantai cakap terus..hahaha..sungguh kejam aku..tapi..arghh aku still malu lagi..langsung x best aku bercerita hari ney..da la perut aku berkeroncong..adoii..xtaw nk ckap pew ag da..tap pade kawan2 1 group ngn aku (syu,ain,nabilah n ya) so soe gurl..i had try ma best..but im too nervous dis monink..but promise kat tadika t aku wat betul2...
hurm..lect aku hari ney x smpai tu jew..ade ag 1..heheh..ney yg spontan..tapi sungguh memalukan jugak...habis satu kelas glak dgr sketsa forum kami..ayt yang aku gune "ya sungguh hangat topik yang kita bentangkan pada hari ini " padahal bdk2 ney bace leweh jew..xd perasaan..aku jew yg perasan..hahah..ngn puan skali join gelak..

BIle oTAk Aku MuLA bErSUARa

ahhh...ding dong da otak aku ney..sok kne jdik stori teller utk cite tutu yg cerdik..oh tidakk..aku takut gle neyh..sok kne komen ngn pn.zainiah aku x nk..bkan peberet aku kne komen2 ney..puji2 aku suke..sampai kembang2 segale yg boleh kembang law kne puji..huhu..tapi law kne komen aku siyus malu gle..siyus x tipu..law da kene komen aku trus ase hlg smgt jew..adoyai...kowg doakn la aku dapat present dengn bek ea....


and for ma dear...windu kamu sgt...soe xmsj..same like u ptptn x msuk ag...but only u in ma heart..luv u soo much..huhuhu..



mama, abah, homesick....nk lik umah..windu..da 3 malam nangis3..huuuuu..nak mama..nak abh..

PeNYEsaLan AkU...

dont know wut 2 say..
tapi malam ney aku cdey ag..
kne marah lagi..
so stupid!!xpandai jage ati orang..
tadi lek lok mood bek..aku pegi cincang bagi hancus + lumat..
now..padan muke ko miza..
aduyai..nak wat pew ney??
da x bleyh dmaafkan kew kesalahan aku ney..?
plezzz 4give me..
aku da say sori..tapi ye reply ney..
"senang jew nak say sori?rase bengang gile ney taw x?"
aku da buntu..aku tak ley kne marah..
aku juz taw nagis..bile aku mintak maaf owang balas macam tu aku juz taw diam jew..
abah marah pown aku diam..
aku tak reti nak jawab pew..
lagi aku jawab lagi salah..
hurmm..4give me plez...
aku tak pandai nak mintak mf..
aku mmg x pandai...
makin aku mintak mf makin orang sakit hati ngan aku..
sbb tu gaduh ngan kawan aku lbih rela diam n owang cakap mcm2 sal aku..
even benda yang downg cakap tu x betul..
tapi aku still tahan..
coz ati aku cakap bia pew ye nk tuduh..
yang penting die puas..
lame2 ye diam jugak..

LakOn laYAR anUGErah SkriN...


aku dan keon..berlagak seperti K.A.T.A.K yang diserang paparazi..

kumpulan yang cite sal mati katak..shura,ju,isma,mus,mila.

ayam jantan dan si gagak hitam..

kucing,matahari dan harimau..awww comeynye...

mari chikki, mari chikki..sangat best..best sgt..

hari ney pmbntngn sastera kls pn zainiah..best x terkate..dgar cite kanak2 ase cam kembali ke zaman skolah dulu2 jew..ade 5 group bntg hari ney..aku group kelapan..fuhh selamat x sempat..ktowang nk kne tukar cite coz cte ktwang sme ngn group azi...gagak yg cerdik..hurmm..

da la flash card..x taw nk cte cne t..heheh..cm kurnag menarik jew..pape hal pown aku akn brusaha jugak..wakaka..chaiyok miza..chaiyok..yg gruop bntg hari ney best..yg plg best group anis..pastu group azi kreatif...coz dowg gne kostum..yg gagak tu..pape pown aku nk buat yg terbaik jugak..all de besh miza..n kowg..kowg mmg best..group b mmg paling best kat pakk upsi...





sePupU Oh..SepUpU..

video

aku cucu sulung..so ney la sepupu2 aku..semua kecik2 ag...ney anak teh ngan jang jew..anak lang, ngah xde kat cney..mase ney sem lepas..aku g klang ngan ika..menghilangkan tension..huhu..seterusnye menjadi bibik kepada budak2 ney..ika pelik napew sepupu aku comey2 tapi aku kurang comey??oh...sungguh kurang asam ika di situ...tapi xpew..aku tak kisah..sbbnye..dowang ney anak alaf bawu so copy bawu..gune printer baru..aku lak tahun 90 an..copy lame..printer ink pown x bpew nak elok tyme tu..so dapat la miza yang comey begini..heheh..tapi sepupu aku / anak buah aku ney terlalu mnyayangi aku...law aku ade kat sane semua nak tido ngan aku jew..lihatlah dunia betapa manja nya mereka dengan aku..huhu..dorang jugalah sumber inspirasi aku untuk amek kos PENDIDIKAN AWAL KANAK2 ney...tahank kowang..along sayang kowang..nana,epy,tasya,anis,ain..xde dalam video..siti,ecah, pu3,zulaikha,ejat,man,ikhwan,alif..adik2 aku, amri,syafiq n hakim

ANgah Luv KaK Ida..


SELAMAT PENGANTIN BARU ANGAH/PELAT

semoga aok kekal abadi ngan kak ida..

tapi kan ome plik napew la aok makan gule2 gatah mase atas pelamin??

aok nervous??gelisah??hahaha..ome tak taw..

tapi pape pown semoga bahagie ke anak cucu..

aok la sepupu ome yang suke mambuli ome kecik2 dulu.

tapi x pew..ome mfkan..

ome akan soh ank ome yang balas dndam t..huhu..
aok sedie jew la ye...

Oh...KamBINg...



hehe..owang len binatang peliharaan dowang kucing,arnab, burung dan yang sewaktu dengannye..tapi famili aku tak men la bela benda2 camtu..abah aku bela..K.A.M.B.I.N.G.huhu..tapi da mati 3 ekor..mase kecik ye mati..da la yang manje skali yang mati tu...yang adik aku paling sayang..tapi xpew..masih ade byk ag..huhu..bpew ekor tah..aku pown xtaw..sejak abah aku besarkan kandang ye aku da x berani nak g kandang..takut kne kejar..da la tanduk tajam2..dalam gambar ney sebahagian jew..rumput tu aku la yang cari..smpai miang2 tangan aku menjelajah ladang mencari rumput..huhu..ney la kehidupan aku..aku sonok ngn life cmni..aku bkn budak bandar..tapi budak kmpung...

akU hOMEsicK...WuuuAA

ney la rumah kesayangan aku..even xbesar macam rumah orang lain..tapi aku sonok ngat tinggal kat sini..best..at least kami x menumpang umah orang..abah dah beli rumah ney..kitorang pown dah plan nak ubahsuai umah ney..abah da lukis plan..comey..huhu..depan umah aku luas..tu la gelanggang badminton aku ngn adik aku..huhu..mak aku gardener skul..ble aku tanye "mama,nape skul mama banyak bunge umah kite xde bunge??"senang jew mama aku ckap.. "x sempat..da pnat keje lik kne masak..ane nk smpat.."tp xpew..t aku tnm..heheh

ney poko jambu batu..tempat aku melepak sambil bergosip liar..hahaha

ney la bntuk umah aku...umahku,syurgaku..hahah..windunye nak lik umah...ade 1 bende yang ade kat umah aku yg aku tak stori ag..apew ye???hhehehe..t aku cte kemudian..haha


GenG Bas SekOLAh..

maslinda
ney pic aku n farita
sue...


waniey...


ekin...


ainda..

sepatutnye ade lagi tapi aku tak ade pic dowang..mamah,nadia..

hurmm..mis u all so much..

dulu gaduh same2, g skul same2, fly same2,

buli budak same2,makan kat dewan makan same2,

mandi same2 kat kolah besar, outing same2,

dating same2, kantoi ponteng same2,

study 4 pmr same2,

tapi sayang kan kawan2,

kite tak dapat bersama sampai ke spm...

pas jew pmr,aku tukar ke sains kuantan,ainda sains pekan,

mas ngan wani masuk teknik,

mamah pulak belum pmr lagi dah tinggal kitew..

mase tu sedih sangat,

semua marah mamah kenapa nak pindah,

mama ngan abah aku offer mamah tinggal dengan kami lagi,

ita pown offer cam tu..

tapi tak pew..

kite tetap kawan kan??

bagi aku persahabatan kite tetap terikat sampai bile2,

walaupun kita semue dah jauh dari satu sama lain,

ainda,wani dan mas di melaka,

mamah dan nadia di changlun,kedah,

eita plak kat kuala lumpur,

sue kat negeri sembilan,

dan aku di perak..

hopefully kite dapat jumpa lagi,

macam dulu2..

AKU RINDU KAMU SANGAT2...

time raye..Tp BAwu Ari NEY nak upLOAD..

video

huhu..ingat nk upload yang aku n sepupu2 skali tp tyme tu aku x kai tudung so...xley la..ish..menyesal aku x pakai tudung..xpew3..raye taun ney aku pakai tudung comey2..hahaha..walaupun aku ney mmg da sedia comey..kan3??hurm..meyh aku cerita pasal mama ngan abah nak??

MAMA

mama aku cukup sporting

pandai memasak(aku kurang pandai)

baik hati

pandai mengemas rumah

pandai menjahit

ABAH

the most best father in da world

sangat sporting

penyayang tapi tegas

memahami anak-anak

baik hati dan pemurah sangat

TINGGAL KENANGAN *miZa_SiTi

sementara xde customer..time 4 posing..hahah
sume orang ingat kami adik beradik..kenapa???
coz..aku along n siti angah..tu la yang orang panggil kami kat kedai..huhu

aku nak cite sal lagu feberet kami..huhuh

actually aku minat sangat lagu ney...aku share lagu ney ngan membe aku mase kat kedai makan dulu..kami memang kamceng..heheh..mase basuh pinggan pown nyanyi lagu ney same2...bile kat radio ade lagu ney jew kami mesti berlari kedepan coz nk dengar lagu ney..customer kedai makan tu pown dah tau peberet kami ney..memang suke tak terkate la..da hafal dah pukul berapa lagu ney kuar kat radio...sukew2..huhu

pernah ada rasa cinta
antara kita kini tinggal kenangan
ingin kulupakan semua tentang dirimu
namun tak lagi kan seperti dirimu
ohh..bintangku..

jauh kau pergi meninggalkan diriku
disini aku merindukan dirimu
kini kucoba mencari penggantimu
namun tak lagi kan seperti dirimu
oh..kekasih..

pernah ada rasa cinta
antara kita kini tinggal kenangan
ingin kulupakan semua tentang dirimu
namun tak lagi kan seperti dirimu
oh...kekasih...

ermmm..lagu ney diberi oleh orang yang aku cayang..aku malas nak carik lirik ye so dye bagi la kat aku..tq kamu..h***f..hurm..aku nak letak pic tp tah knape blog ney agak kurang sopan hari ney..so sok aku msukkan ea..huhuh

sAat TErindaH berSAma.




pic ney di snap mase kitowng (miza-aku, keon, jah, farahah, farah, dya, n fairus berpicnic di kalompang..syok glew x terkate..huhu..ase nak pegi ag...da la sejuk..jah n keon da jadi duyung..sampai naik kecut aku tengok x nk naik2..kat sebelah tmpat ktwg mndi tu dak boy.ala tapi dak kecik under age..so x wisau ngat..heheh..dari kol 9 kitowng pulun mandi sampai kol 1..terketor2 badan nek dari mandi..huhu..kebetulan nmpk lak pasangan kekasih kat blh bwh sket dari kami lepak tu..pew ag..xtvt skodeng la..hahah..ish3 sungguh no good d situ ye..hahha..tapi balik dari kalompang ney mmg aku trus tdo..penat x terkate...jah,keon n da geng sume terbongkang gak..hahah..cian ank mak..hurmm..pu3..hang x ikot..hahah.tu la blik alor star ag..kan da kne tinggal..huh..kowg!!!aku cayunk kowg!!huhu...

MY LUVLY MY SWEETHEART..




hari ney aku baru buat blog aku yang baru..yang dulu tu aku malas nak sentuh da..aku da takde mood untuk blog lame..hurmm..ney dah 3 minggu aku duk kat UPSI..aku masih tak homesick ag..tapi aku nak balik umah..banyak sangat masalah aku skg ney..mama,abah, i'm only need u...aku nk mama ngan abah..malam ney aku sowg2 kat bilik..nisah lik umah ifa..nk survey tadika 4 praktikal..so aku tgl sowg kat umah..semalam keon ngn pu3 teman aku..mlm ney aku sowg...ble time sunyi ney la aku betul2 windu kat mama ngn abah..nak nangis jew ase..




hurmm..sebenarnye da sengkek sgt2 minggu ney..da kering..aku ingat nak soh abah bank-in kan wet..tapi aku tak sampai ati..pagi ble tah..abah cal aku mse tu aku tak bgun tido lagi..abah tnye aku ade duit lagi kew x..aku ckap ade lagi..setiap kali abah tnye tu jew jwapan yang aku bagi..hakikatnye aku da xde dwet..abah cakap yang abah tak boleh nak anta wet..dwet abah da abes untuk daftar angah, acik, and adik daftar skul..abah cite kat aku yg yuran tuk angah ngan adik makin mahal..aku jadi terbantut nk mintak wet...aku sulung..so aku kne mengalah...harap2 ptptn msuk cepat sket...dalam poket aku ade bpe inggt tah tapi dalam bank x sampai seratus..tu jew la dwet aku ad..hurmm..xpew..aku akn cube tahan nfsu belanje aku ney..aku taknak tensionkan mama ngan abah..da banyak yang downg korbankan untuk aku..tapi kdg aku tak nmpk semua tu....abah ngn mama terlalu sygkan aku..




MAMA, ABAH, ALONG TERLALU MENYAYANGI KALIAN...